...a zase byl podzim

.a zase byl podzim (rok 2019) a začala škola Magie ženského tanec II. a taky moje asistence na

Magii ženského tance I.

S Ráma sadhánou jsem se spojily s hlubšími rovinami.

Element hloubky Země je principem šamanského, tranzovního, bojového tance a taky stepu ,scénického

a muzikálového pohybu. Bordová barva působí opravdu vznešeně. Škoda ,že jsme opět nějak zapomněli fotit a tak je zde jen několik momentek.


Musím říct pokud byste se přihlásili do projektu Magie ženského tance, dostanete hodně podpory pro domácí ,,učení,, sadhány. Protože za čtyři dny školy se se sadhánou seznámíte, ale skutečně ji poznáte

až jí začnete praktikovat. Tou podporou jsou skvěle propracovaná skripta, orignální muzika Igora Samotného, ve formě meditačních CD, která využívá muzikoterapeutických metod s hlubokým transformačním účinkem a pak taky videa, podle kterých se můžete sadhánu učit. Ty videa natočila Evička – hlavní lektorka. Ale právě v Rama sadháně se objevuje i moje maličkost.

No co, chtěla jsem dělat asistentku, chtěla. 




O tom že tento projekt zřejmě zasahuje a rozkrývá více než se původně předpokládalo nás přesvědčilo druhé setkání Magie ženského tance II.

Nejhlubší ženská sadhána - Šakti

Voda – hluboká, temně modrá, nejvíc ženský element. Tato sadhána je jazykem chrámových tanců, kde kněžky Šakti vyvolávaly sílu Šakti. Uměly se spojit s vyšším vědomím a přinášely tak vize. Pohyb pánve, specifická gesta rukou, hypnotické pohyby očí, dech. Skutečná mystika.


Vlastně všechny sadhány působí na hormonální a nervový systém a pomáhají tak takzvaně napojit hlavu na tělo. Ovšem při praktikování této sadhány léčíte nejen sebe, ale  i své okolí, a ty, kteří jsou vašemu tanci přítomní.


Modrá je prostě mystická





Bylo 11.3.2020 a na programu školy Magie ženského tance II. byla sadhána Višnu.

Sadhána pro element Centra a solární čakru.

Vedoucím pohybem je zde třesení. Sadhána zbavuje strnutí a přepětí těla,propojuje komunikaci mezi hlavou a tělem, centruje, přináší jasnost myšlení a moudrost života. Transformuje sexualitu v lásku a vědomí.V tanci je to základ pro všechny druhy shimy a ženský výrazový tanec.

Pod vlivem počínající celosvětové paniky kolem vysoce infekčního onemocnění COVID -19, jsme přijeli do meditačního centra. Skupina, která se už několik let schází a spojuje jí víc než jen účast při procesu  osobnostního rozvoje. S různými pocity jsme sdíleli naše postoje k situaci a říkali si že snad nebude tak zle. Na ten nedělní odjezd nikdy nezapomenu.

V pondělí vláda vyhlásila nouzový stav, zavřela hranice a většinu provozu ve státě včetně mého kosmetického studia. Ten den jsem se ráno vzbudila a svítilo slunce. Bylo nádherné, přesně tak žluté jako barva sadhány. Všude bylo ticho a klid. Cítila jsem naději a věděla jsem, že na podzim

Magie ženského tance III. bude. 



Naše ,,vnitřní,, skupinka  a  Evička hlavní lektorka 


Magie ženského tance
Celostní pohybový trénink zaměřený na ženskou eleganci, zdraví,
taneční dovednosti a zdravou psychiku, esenciální pohyby pro rozvoj ženství a vnitřní síly
Víkendový kurz plný naplňujících zážitků.


Články

Moje cesta s Mohendžodárem

Radka Šípková

fotoreportáž ze škol Mohendžodáro Více



Mohendžodáro v Chebu

Radka Šípková

Cheb Více

   

Pravidelné kurzy

Důvěra, pospolitost, sdílení....

TJ Lokomotiva dlouhá plochá dráha-vchod z boku budovy, po té každý čtvrtek od 19.00- 21.00

Zobrazit detail

Přijď, zažij a vydej se na cestu.....

TJ Lokomotiva dlouhá plochá dráha -klubovna-vchod z boku budovy, každý čtvrtek od 19.00- 21.00

Zobrazit detail